Skip to main content

påskteckning

1
Kayley
1
Kayley posted a new Thought

påskteckning

När jag läser ordet påskteckning kommer jag att tänka på påskkorten man ritade när man var liten och gav bort när man ringde på dörren och önskade folk Glad Påsk. Oftast blev det att det första kortet blev väldigt stort och noggrant ritat men ju fler kort jag ritade desto mindre och mindre noggrant blev de ritade. Jag brukade väl göra typ mellan 10 och 20 kort.

Jag hörde från en person att barnen numera inte ger bort påskkort utan bara säger Glad Påsk och sträcker fram sina påsar eller vad det nu är de får godiset i. Det är ju typ som Trick-or-treat ju. Fast det förstås, det kanske inte var alla som gjorde påskkort och bytte mot godis när jag var liten, det kanske bara var mitt Påskkärringsgäng som gjorde det.

Undrar om pojkar numera klär ut sig till påskkärringar, jag får nämligen aldrig besök av påskkärringar så jag vet inte men jag misstänker det. Det är ju jättegulligt med pojkar i påskkärringutstyrsel :-) När jag var liten hade jag en kompis som en gång klädde ut sig till påskgubbe med hög hatt och allt. Det var annorlunda för jag har inte sett någon påskgubbe efter det.

-<b>Bytte någon av er bort påskkort mot godis när ni var små</b>?
-Om ni har barn som går påskkärring eller har fått besök av påskkärringar ganska nyligen, <b>gör de påskkort och byter mot godis</b>?


{{data.UserRank}} {{data.UserRank}}

{{data.Username}} {{data.Username}} - {{data.Created | moment }}